Raceland 2012

Sezona 2012 se za RGRacing že tradicionalno začenja na prenovljenem dirkališču Raceland v Krškem (www.raceland.si). Vožnja na čas, driftanje ali pa zgolj preprosto uživanje z svojim avtom na progi in v dobri družbi. Predvideni termin za druženje je ponedeljek, 9. april, 2012 (velikonočni ponedeljek – dela prost dan). Vožnje po progi bodo mogoče od 9:00 do 16:00.

Cena za člane AMK RGRacing je 30€/avto (45€/avto, če bojo trije vozniki), 45€ za ostale. Fiksno bo javljena na lokaciji in je odvisna od števila prijav.

Podatki o progi:
Dolžina proge: 1050 m
Širina proge: 8 – 9 m
Nagib zavojev: cca. 2%
Višinska razlika: cca. 2 m
Število zavojev: 16 ( 9 levih, 7 desnih )
Površina BOX-ov: 5500 m2
Lokacija 45° 55′ 47.2″ , 15° 32′ 07.3″

PRAVILA:
– pred začetkom vožnje je potrebno podpisati izjavo o odgovornosti in poravnati vse denarne obveznosti
– pri dvigovanju vozila je obvezna uporaba lesene deske za podlogo dvigalke
– tla pod celotnim vozilom (ne samo pod motorjem) v boksih je potrebno zaščititi z neprepustno cerado oz. folijo. V primeru razlitja tekočin je potrebno takoj poiskati zaposlenega ali predstavnika AMK RGRacing in ga obvestiti o razlitju, da se le-to takoj sanira
– dolivanje goriva se lahko izvaja samo takrat, ko je vozilo na zaščitni foliji
– pri vozilih z notranjimi ojačitvami je obvezna uporaba čelade, pri ostalih vozilih čelada ni obvezna je pa priporočena
– na progi je obvezna uporaba varnostnega pasu
– prepovedano je sekanje ovinkov po pesku
– v primeru vnosa peska na progo se vožnja ustavi, povzročitelj(i) pa mora(jo) nemudoma z metlami počistit progo
– v primeru rdeče zastave (ne glede na razlog) morajo vsi vozniki na progi takoj upočasniti svojo vožnjo, ne glede na to, kje na progi so in počasi odpeljati do izhoda iz proge
– hitrost v boksih je omejena na hitrost pešca. Vsak voznik mora med vožnjo skozi bokse paziti na pešce ter ostale udeležence in obiskovalce
– v boksih je strogo prepovedano kurjenje gum in hitro pospeševanje

– vozniki se zavezujejo, da bodo brezpogojno upoštevali navodila zaposlenih na progi ter predstavnika AMK RGRacing
– v primeru neupoštevanja pravil bo takoj voznik kaznovan s popolno prepovedjo vožnje po progi (brez vračila denarja)

Podrobna pravila in posebnosti bo predstavil predstavnik Racelanda pred začetkom voženj na sestanku voznikov, ki je OBVEZEN za vse, ki se želite podati na progo in voziti. Sestanek je predviden zjutraj ob 9:30.

PRIJAVE so možne do ponedeljka 2. aprila 2012 na andrej@ramsak.si. V prijavi pošljite imena in priimke voznikov ter znamko in tip vozila. Predvideno maksimalno število prijavljenih avtomobilov je 25. Prednost pri prijavi imajo člani avto-moto kluba RGRacing!

POZOR! S poslano prijavo potrjujete, da ste prebrali zgornja pravila in se z njimi strinjate in jih razumete. Da ne bo potem spet izgovorov, da niste vedeli, da je potreba folija pod celotnim avtom in lesena deska pod dvigalko!

Posted in RGRacing
One comment on “Raceland 2012
  1. monaco says:

    Rezerviran termin je ponedeljek, 9.4.2012 (velikonočni ponedeljek – dela prost dan). V prvih dneh aprila bomo izvedeli če je mogoče prestavit na soboto 15.4., toda zaenkrat je ta termin potrjen.