Razredi in pravilnik

Avtoslalom je namenjena VSEM voznikom z veljavnim vozniškim dovoljenjem. Vozi se z običajnimi avtomobili. Namenjena je vsem, ki bi se radi preizkusili na poligonu med stožci, tekmovali s sabo, z uro in nenazadnje tudi s sotekmovalci. Moč motorja ni in velikost avtomobila tako pomembna – šteje spretnost in natančnost. Hitrosti so majhne, tako da nevarnosti praktično ni. O zmagovalcu bo odločala štoparica, toda na čas v veliki meri vplivajo kazenske točke zaradi podrtih stožcev.

Razredi:

1. serijski avtomobili do 1600ccm
2. serijski avtomobili nad 1600ccm
3. športni avtomobili do 1600ccm
4. športni avtomobili nad 1600ccm

V kategorijo “športni avtomobili” spadajo avtomobili, ki so jih lastniki predelali nad določeno stopnjo. Podrobnosti so navedene v pravilniku.

Tekmovalci lahko tekmujejo tudi v posebnih kategorijah:

1. ženske (vse voznice nežnejšega spola)
2. legende (vozniki nad 45. letom – rojeni pred 3.10.1965)
3. junior (vozniki do 21. leta – rojeni po 3.10.1989)

Pravilnik 14. turističnega avto slaloma Ivarčko 2010.

PRAVILA OBNAŠANJA

Da bi vam omogočili nepozaben dan in obdržali možnost, da vam bomo podobne prireditve ponujali tudi v prihodnje, bi vas radi opozorili na nekaj preprostih pravil, ki veljajo na celotnem prireditvenem prostoru, boksih in parkiriščih.

1. Vedno in povsod je potrebno upoštevati navodila in napotke organizatorja in redarjev

2. Organizator izrecno opozarja, da obiskovalci in tekmovalci za svoja vozila in ostalo lastnino odgovarjajo sami. Organizator v nobenem primeru ne prevzema odgovornosti za morebitne poškodbe ali odtujitve vozil, osebnih ali katerihkoli drugih vrednostnih predmetov

3. Na območju področju prireditve (razen na tekmovalni progi) velja omejitev hitrosti 5km/h (hitrost pešcev), kakor tudi določila cestno-prometnih predpisov. Za morebitne poškodbe oseb ali materialne poškodbe na vozilih ali opremi odgovarja povzročitelj. V primeru neupoštevanja pravil in napotkov vas bomo prisiljeni odstraniti s prireditve

4. Kurjenje gum in hitro speljevanje na območju prireditve in na parkirišču je zaradi varnosti obiskovalcev strogo prepovedano. Pri neupoštevanju sledi opozorilo in ob drugem opozorilu vas bomo prisiljeni odstraniti s prireditve in prijaviti pristojnim organom. Za morebitne poškodbe vozišča ali prizorišča prireditve (tudi črte), bo odgovarjal povzročitelj sam.

5. Pri morebitnih poškodbah prizorišča in opreme bo povzročitelj prijavljen pristojnim organom, poravnati pa bo moral tudi odškodnino za povzročeno škodo. Poleg tega bo povzročitelj odstranjen s prizorišča prireditve.

6. Vse udeležence in obiskovalce naprošamo, da na območju prireditve skrbijo za red in čistočo ter mečejo odpadke v vrečke in koše za smeti.

7. Organizator ne prevzema nikakršne odškodninske odgovornosti v primeru poškodb oseb ali materialnih poškodb udeležencev, obiskovalcev ter njihove lastnine.

8. Tekmovalec s svojo prijavo potrjuje, da je seznanjen s Pravilnikom turističnega avtoslaloma in pravili obnašanja ter se z njimi strinja!

Komentar:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.