Razredi in pravilnik

 

Avtoslalom je namenjena VSEM voznikom z veljavnim vozniškim dovoljenjem. Vozi se z običajnimi avtomobili. Namenjena je vsem, ki bi se radi preizkusili na poligonu med stožci, tekmovali s sabo, z uro in nenazadnje tudi s sotekmovalci. Moč motorja ni in velikost avtomobila tako pomembna – šteje spretnost in natančnost. Hitrosti so majhne, tako da nevarnosti praktično ni. O zmagovalcu bo odločala štoparica, toda na čas v veliki meri vplivajo kazenske točke zaradi podrtih stožcev.

Razredi:

Razred 1 – serijski avtomobili do 1500 ccm
Razred 2 – serijski avtomobili nad 1500 ccm
Razred 3 – sprint in tekmovalna vozila do 1500 ccm
Razred 4 – sprint in tekmovalna vozila nad 1500 ccmm

V kategorijo “sprint in tekmovalna vozila” spadajo avtomobili, ki so jih lastniki predelali nad določeno stopnjo. Podrobnosti so navedene v pravilniku.

Tekmovalci lahko tekmujejo tudi v posebnih kategorijah:

1. ženske (vse voznice nežnejšega spola)
2. junior (vozniki mlajši od 21 let oziroma za vozniki, ki bodo v letu 2017 dopolnili 21 let)

ČELADA JE OBVEZNA ZA VSE TEKMOVALCE V VSEH RAZREDIH!

Vozi se po pravilniku AŠ2005 za pokalno tekmovanje Slovenije v avto slalomu:
Splošni pravilnik 2017
Tehnični pravilnik 2017

Posamezni voznik lahko vozi v večih razredih hkrati! Obvezna prijava in plačilo štartnine za vsak razred posebej. Vozilo mora ustrezati razredu v katerega se prijavlja! Za generalno razvrstitev šteje samo razred za katerega se odloči ob verifikaciji.

PRAVILA OBNAŠANJA

Da bi vam omogočili nepozaben dan in obdržali možnost, da vam bomo podobne prireditve ponujali tudi v prihodnje, bi vas radi opozorili na nekaj preprostih pravil, ki veljajo na celotnem prireditvenem prostoru, boksih in parkiriščih.

1. Vedno in povsod je potrebno upoštevati navodila in napotke organizatorja in redarjev.
2. Organizator izrecno opozarja, da obiskovalci in tekmovalci za svoja vozila in ostalo lastnino odgovarjajo sami. Organizator v nobenem primeru ne prevzema odgovornosti za morebitne poškodbe ali odtujitve vozil, osebnih ali katerihkoli drugih predmetov.
3. Na območju področju prireditve (razen na tekmovalni progi) velja omejitev hitrosti 5km/h (hitrost pešcev), kakor tudi določila cestno-prometnih predpisov. V primeru neupoštevanja pravil in napotkov vas bomo prisiljeni odstraniti s prireditve.
4. Kurjenje gum, obračanje s pomočjo ročne zavore in hitro speljevanje na območju prireditve in na parkirišču je zaradi varnosti strogo prepovedano. Pri neupoštevanju sledi opozorilo ali izključitev in prijava pristojnim organom.
5. Za morebitne poškodbe oseb ali materialne poškodbe na vozilih ali opremi odgovarja povzročitelj. Za morebitne poškodbe vozišča ali prizorišča prireditve (tudi črte), bo odgovarjal povzročitelj sam.
6. Pri morebitnih poškodbah prizorišča in opreme bo povzročitelj prijavljen pristojnim organom, poravnati pa bo moral tudi odškodnino za povzročeno škodo. Poleg tega bo povzročitelj odstranjen s prizorišča prireditve.
7. V primeru nešportnega vedenja ali ogrožanja varnosti se voznika izključi iz nadaljnjega tekmovanja z možnostjo prijave pristojnim organom in trajne prepovedi sodelovanja. Enako velja za vse ostale obiskovalce in gledalce.
8. Vse udeležence in obiskovalce naprošamo, da na območju prireditve skrbijo za red in čistočo ter mečejo odpadke v vrečke in koše za smeti.
9. Gibanje na celotnem območju prireditve je na lastno odgovornost. Organizator v nobenem primeru ne prevzema odgovornosti za morebitne poškodbe ali kakršnokoli drugo povzročeno škodo.